Posted on July 26, 2017

Derby-based ThreeHundredandSixtyDegrees, the Midlands’ leading re-fit specialists, have been appointed by Loughborough University to further expand its innovative Learning Commons programme. The company has previously handled the refurbishment of the University’s Dan Maskell Tennis Centre and recently won a competitive tender to convert a former hospitality training suite into a Learning Common. The former William Morris dining hall is being re-fitted into a vibrant and contemporary space for students to work independently or in groups. Work started recently on the £150,000 re-fit programme and will be completed by the middle of September – ready for the start of the new academic year.

The Learning Commons across the 440 acre single site campus are available to all of the University’s 16,000 students across a range of faculties from Sport and Exercise Science to Business, Engineering and the Arts. Loughborough University is ranked as one of the UK’s top ten universities and its accolades include Gold status in the Teaching Excellence Framework and second in the Times Higher Education student experience survey 2017.


William-Morris-News-Article-Image-1252-X

Tim Oakey is Small Works Manager with the University’s facilities management team. He said: “We have been re-fitting key parts of the 440 acre campus to create innovative Learning Commons as part of the overall teaching and learning strategy to balance traditional teaching space with more collaborative style spaces''. “Independent and group study areas, which we have branded as Learning Commons have been designed to be very individual and bespoke to the surroundings''. “The work programme is tight but we are very impressed with ThreeHundredandSixtyDegrees’ proven track record in this area of work and look forward to completion in time for start of the new academic year.”

ThreeHundredandSixtyDegrees Business Development Manager Helen England added: “We are delighted to be returning to Loughborough University and transforming a dated building into a vibrant study area with an innovative use of patterns and colours. “This project is the perfect example of how innovative design, translated into high quality fit out can breathe new life into a work space. “We are on target to deliver the project on time and to budget and are confident that this design and fit-out will stand the test of time and serve the students at Loughborough University for many years to come.”